Vine fra Camargue

IGP Sable de Camargue Vin

Sable de Camargue er Indication Géographique Protégée (IGP) titel for vine fremstillet langs Middelhavet kysten af det østlige Languedoc i det sydlige Frankrig. Appellationen dækker jordene i Herault , Gard og Bouches-du-Rhone , og er bedst kendt for sine Vins Gris (gråvin), der hovedsagelig er fremstillet af Grenache , Cinsaut og Carignan .

Sable de Camargue IGP-titlen er reserveret til vinmarker, der er plantet på de lyse, sandede jordbunde, der dækker klitterne langs kysten. Klimaet er definitivt tørt og solrigt, med lange varme somre og et lavt årligt nedbør. Havbrise bringer friskhed til vinstokke i vækstsæsonen, hvilket sikrer udviklingen.

Og lad os slå en ting fast med det samme…..der laves aldeles fremragende vine i Camargue.Når vi kører fra Aigues Morte mod Saint Marie de la Mer ligger der Domainer ( vingårde ) som perler på en snor og der er vinmarker så langt øjet rækker.

Der produceres glimrende rose og hvidvine i Camargue. Domaine De Montcalm og Domaine Royal de Jarras har jeg efter besøg på 15 Domainer udset til de bedste…Så glæd jer til at smage på fremragende vine dyrket på sandjord der af navnet Vin de Sable.