Nærliggende attraktioner

Pont du Gard , Uze’s og Nime’s

  • Se den verdensberømte, 2000 år gamle Pont du Gard
  • Besøg de romerske og middelalderlige seværdigheder i Uzès
  • Bliv betaget af det romerske Arènes de Nîmes

Heldagstur gennem historien fra romertiden til middelalderen på denne tur til Uzès og Nîmes. Beundre Uzès’ middelalderlige vartegn, de spektakulære romerske konstruktioner i Nîmes og den 2000 år gamle Pont du Gard, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Oplev et UNESCO verdensarvssted.

Den 2000 årige bro Pont du Gard, er en af verdens bedst bevarede eksempler på Romersk opfindsomhed. Dens historie har desuden inspireret mange kunstnere.

Uzès

Er en Fransk by med ca.8000 indbyggere, beliggende i Department Gard hvor vi holder til.

Den lille middelalderby Uzès er en hemmelig perle uden strand eller bling, men en skjult by bevaret i hvide sten. Den har alt det vi drømmer om i en sydfransk by: Afslappet charme, smalle gyder med nænsomt restaurerede huse, platankransede pladser med hvælvede arkader og et væld af cafeer og restauranter. Tag med på besøg i en by, du slet ikke har lyst til at forlade igen.

Afstand Aigues Mortes 67 Km.
Køretid ca.1 time og 10 min.

Nimes

Nimes i Sydfrankrig kaldes ofte det franske Rom på grund af de mange velbevarede romerske seværdigheder. Herudover byder Nimes på ægte sydfransk charme med smalle gader, hyggelige cafeer, rig mulighed for shopping og mange hyggelige restauranter. Desuden er Nimes kendt for sin moderne arkitektur. Det mest berømte bygningsværk fra romertiden er nok arenaen midt i byen, som stadig bruges den dag i dag – omend til knap så drabelig underholdning, som i romertiden.

SETE

Sète er maritim, hyggelig og overskuelig med mange restauranter, hvor især fiskeelskere vil blive tilfredsstillet.

Vand gør den sydfranske middelhavsby Sète til noget særligt. Byen med godt 40.000 indbyggere ligger både ved havet, ved en stor lagune, Étang de Thau, og for enden af Canal du Midi, der gør sejlads mulig fra Middelhavet gennem det sydligste Frankrig til Atlanterhavet.

Og så er Sète gennemskåret af kanaler, der til en vis grad får den til at ligne Venedig. Kanalerne forbinder Thau-lagunen med havet, de er fyldt med fortøjede både, og de skaber forbindelse mellem forskellige havneanlæg. Her kommer alt fra store fragtskibe over fiskefartøjer til lystbåde.
Sete byder på mange fiskerestauranter, og mange flotte butikker, samt kunstnere fra nær og fjern der udstiller deres kunst med salg for øje.
Afstand fra Aigues Mortes 55 Km.
Køretid ca.1 time.

Avignon

Er en by i departement Provence-Alpes-Cote d’Azur i Frankrig.
Smukt beliggende ved bredden af Rhonefloden i Provence.
Fra 1307-1377 residerede paverne i Avignon.

Det historiske centrum har været på UNESCO’s verdensarvsliste siden 1995.
Helt fantastisk at opleve den sandstens pudsede bymur rundt om det indre Avignon som smukt spejler sig i Rhone floden.