Køkkenet & restauranter

Alle, der har smagt de kendte lokale Camargue retter, fortæller det samme.
Maden i Camargue er fantastisk. Og hvad er så hemmeligheden bag det, ja, et lokalt køkken som du kun finder i Camargue, et køkken med den autentiske Provence-smag, et køkken med friske produkter fra gårde samt det lokale marked, et køkken hvor det ikke er ualmindeligt at kokkene besøger markedet som de første, for at gå på jagt efter de bedste friske grøntsager, løg, hvidløg samt frugt. Og når de vender tilbage til restauranten kommer fiskeleveringen med friskfangede fisk og skaldyr fra Middelhavet, fanget af fiskerne i Le Grau du Roi.

Jeg har selv set fiskemanden en morgenstund komme gående ned ad gaden med sin sækkevogn fyldt med net af friske blåmuslinger og østers.

Køkkenet i Camargue fik desuden international berømmelse med det fremragende oksekød fra dets unikke frie vildtkvæg, Taureau de Camargue AOP. Taureau de Camargue var det første oksekød, der blev tildelt Frankrigs AOC-kvalitet, der senere blev en AOP for sin fremragende kvalitet. Desuden er Camargue berømt for sin økologiske ris og grøntsager sammen med fremragende saltvandsfisk, især tun og skaldyr.

Med masser af restauranter vil chancen for at gå i en turist fælde stor. Jeg spiser som udgangspunkt aldrig på de store pladser, men søger ned i de små gader hvor udbuddet er mindre, men fornøjelsen større, og vil selvfølgelig være behjælpelig med anbefaling af restaurant samt bordbestilling.