Abrivado

Overalt i Camargue er der stor prestige i at vise sin Manade (gården) frem, hvor man opdrætter heste og tyre.

De lokale Gardians viser sine færdigheder med deres heste og tyre, hvilket foregår mange gange i løbet af sommersæsonen i Le Grau du Roi. Indrømmet – jeg bliver lige imponeret hver gang, hvordan de på fornemmeste vis formår at holde disse store dyr bag sig. Der er en hel fantastisk stemning i gaderne, lyden af hovene på asfalt og brosten….

Det gibber i en, når de kommer buldrende forbi. Tyrene forlader deres græs på Manade’n om morgenen og bliver sammen med heste og Gardians fragtet ind til byen i lastvogne.

Når startskuddet lyder, åbnes lemmen på lastvognen og tyrene løber nu ud.
De rå Gardians, med deres spraglede Camargue skjorter, sidder klar på deres hvide sammenpressede heste, som de med en V-form formår at holder tyrene bag sig. De unge mænd i landsbyen vise deres mandighed ved at prøve at holde tyrene tilbage. Hvis en tyr undslipper den V-formede formation, demonstrerer Gardians’ene deres hestes færdigheder og indfanger galoperende den undvegne tyr.

Jeg gør opmærksom på at disse tyre ikke lider nogen form for fysisk overlast, og kort tid efter opvisningen transporteres tilbage til de store græsmarker, hvor de i ro og mag går og hygger sig.